Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко презентував Матрицю Реформ у межах Координаційної платформи донорів України

14 лютого, під час засідання Керівного Комітету міжвідомчої Координаційної платформи донорів України, Міністр фінансів Сергій Марченко у ролі співголови Платформи від України презентував Матрицю Реформ. 

Матриця реформ – це аналітичний інструмент для ефективного прийняття рішень та управління процесом впровадження реформ. Цей документ не є новим планом реформ і не створює нові зобов’язання. Він дозволить організувати внутрішню роботу Уряду у впровадженні заходів та політик, які вже сформовані у співпраці з партнерами. 

Матриця Реформ передбачає:

  • систематизацію всіх реформ та зобов’язань;

  • аналіз необхідних змін та планування їх впровадження;

  • здійснення постійного моніторингу, контролю стану виконання, виявлення ризиків невиконання на всіх етапах для своєчасного реагування;

  • підзвітність перед суспільством та перед міжнародними партнерами.

“Реформи – це важлива передумова економічного розвитку та відновлення країни. Попри війну ми продовжуємо впроваджувати зобов’язання та рекомендації в межах угод з ЄС, МВФ, США, Світовим банком, G7. Матриця реформ спрямована на посилення наших спроможностей у цьому напрямі. Це важливий інструмент комунікації з партнерами, парламентом, бізнесом та громадянами”, — зазначив Сергій Марченко, а також додав, що стан та прогрес реформ буде відстежуватись в межах Координаційної платформи донорів України. 

До кінця 2024 року Україна має виконати близько 230 умов та рекомендацій, передбачених у ключових документах співпраці. 69% - це рекомендації, а 31% - умови, пов'язані з отриманням фінансової допомоги. 55% всіх умов та рекомендацій є унікальними.

Сергій Марченко наголосив, що для ефективного впровадження всіх реформ необхідно провести оцінку їх вартості, впливу на економіку країни на основі підготовленої методики Світового Банку та визначити етапність впровадження: "Уряд України відкритий до діалогу з міжнародними партнерами для подальшого обговорення рамок, пріоритетів та послідовності реформ".