Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники України та експерти МВФ досягли істотного прогресу на шляху до погодження заходів, що можуть стати основою нової програми

З 8 по 15 березня 2023 року представники влади України та місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм провели низку обговорень стосовно нової програми за підтримки Фонду. Зустрічі відбувались у місті Варшава (Польща) та в режимі онлайн.

За результатами дискусій між експертами МВФ та представниками Міністерства фінансів України, Національного банку України, а також інших органів, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьби і запобігання корупції, верховенства права було досягнуто помітно істотного прогресу на шляху до погодження заходів, що можуть стати основою нової програми.

“Ми вдячні експертам МВФ за продуктивні обговорення. Наразі, я позитивно оцінюю результати дискусій між представниками Уряду України та команди МВФ. Ми розраховуємо на якнайшвидший початок програми”, - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Довідково

17 лютого 2023 року представники України та МВФ досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду чотиримісячної Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду (PMB). За оцінкою експертів, які входили до місії МВФ, виконання Моніторингової програми із залученням Ради директорів (РМВ) показало високі результати. Українська сторона виконала всі погоджені з МВФ структурні маяки в рамках Моніторингової програми, а також були досягнуті всі кількісні та індикативні цілі.

Досягнуті домовленості, які ще потребують погодження керівництвом МВФ, відкрили шлях до початку переговорів щодо повноцінної програми за підтримки МВФ.