Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники України та експерти MВФ досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду

Експерти МВФ та представники Міністерства фінансів України, Національного банку України досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду (PMB).

Українська сторона виконала всі погоджені з МВФ структурні маяки в рамках Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду. Також були досягнуті всі кількісні та індикативні цілі на кінець грудня. Експерти МВФ високо оцінили роботу органів української влади в рамках Моніторингової програми. Зокрема, представники МВФ відзначили скоординованість спільних зусиль Уряду України, Міністерства фінансів України та Національного банку України у виконанні заходів та цілей Моніторингової програми.

Моніторингова програма включає політики та заходи спрямовані на:

-       збільшення податкових надходжень та пожвавлення внутрішнього ринку запозичень;

-       забезпечення довгострокової стабільності фінансового сектору;

-       стримування монетарного фінансування;

-       покращення державного управління та прозорості державних інституцій.

Успішний перегляд поточної програми відкриває шлях до початку обговорення повноцінної програми за підтримки МВФ.

Підсумовуючи дискусію, Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив:

«Я позитивно оцінюю результати, оскільки команди МВФ, Уряду України та Національного Банку України обговорили широкий перелік питань, пов'язаних з економічною, фіскальною та монетарною політикою, які були на порядку денному під час роботи місії у Варшаві. Я вдячний експертам МВФ за конструктивний діалог, який дозволив нам досягти домовленостей про перегляд Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду».

«У найближчі тижні ми сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю з МВФ, зосередившись на дискусіях щодо запуску повноцінної програми за підтримки Фонду».