Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд відновив виплату соціальної допомоги на дітей ФОП із Фонду боротьби з COVID-19 до кінця року

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення відновити виплату допомоги на дітей ФОП з 1 листопада 2020 року до 31 грудня 2020 року.

Враховуючи запровадження в Україні «карантину вихідного дня» та необхідність державної підтримки дітей фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників податків, Уряд продовжив виплату допомоги на дітей особам, які її отримували у травні-серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів.

Звертаємо увагу, що отримати таку допомогу на дітей можуть особи, які звернуться із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Реалізація проекту постанови буде здійснюватися в межах коштів, виділених Мінсоцполітики з Фонду боротьби з COVID-19.

З 29 квітня 2020 року для забезпечення виплати допомоги на дітей ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої груп платників єдиного податку з виділених коштів із Фонду боротьби з Covid-19 було спрямовано 830,4 млн. гривень. Фактично допомогу призначено 87 тис. фізичних осіб-підприємців на 115 тис. дітей.

З 1 вересня 2020 року було припинено виплату цієї допомоги. Наразі ця допомога відновлена і до 31 грудня 2020 року громадяни можуть звернутися за призначенням цієї допомоги до органів соціального захисту населення.