Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

З Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 39 млрд грн

Станом на 06 листопада 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 39 млрд грн, або 59% виділених коштів. 

З них на охорону здоров’я використано 6,6 млрд грн з 16,3 млрд грн передбачених коштів, або 40%. В сфері охорони здоров’я з Фонду передбачено виділення 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ, з яких коштів використано 42 млн грн. Майже 3 млрд грн передбачено на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров’я, з яких наразі використано 709,7 млн грн. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 3,2 млрд грн з передбачених 6 млрд грн.

Важливо, що крім коштів Фонду, заходи зі протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Так, за програмою медичних гарантій, Національна служба здоров’я вже здійснила оплати закладам охорони здоров’я на суму понад 8,0 млрд грн за послуги, що пов’язані із лікуванням COVID-19. 

Крім того, станом на 05 листопада 2020 року з коштів місцевих бюджетів витрачено 3,8 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Міністерство фінансів наголошує, що всі видатки на протидію COVID-19 мають бути ефективними та прозорими. Крім того, ефективність використання цих коштів буде ретельно перевірена Держаудитслужбою.

Моніторити стан використання коштів на боротьбу з COVID-19 можна на офіційному сайті Мінфіну за посиланням.