Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Дашборд» щодо заробітних плат у держорганах: оновлено дані за березень 2024

З початку року Уряд запровадив нові умови оплати праці держслужбовців на основі грейдової системи для підвищення прозорості, передбачуваності, справедливості у виплаті заробітної плати та вдосконалення ефективності менеджменту у державному секторі.

На основі отриманих даних від державних органів за березень 2024 року Мінфін оновив аналітичний інструмент («дашборд») щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади.

Так, нова реформа змінила принципи й умови оплати праці та визначила рівень посадових окладів залежно від обґрунтованої класифікації посад.

«Мінфін продовжує публікувати дані про оплату праці у державних органах. Адже основна мета Уряду – привести державне управління України у відповідність до принципів ЄС та забезпечити єдині підходи до оплати праці державних службовців. Нині перехід на нову систему оплати праці на основі класифікації посад практично завершено. Ми продовжимо забезпечувати прозорість бюджетних видатків на оплату праці. Однак маємо вкотре наголосити, що питання максимально ефективного використання будь-яких бюджетних коштів має бути найвищим пріоритетом для всіх державних і місцевих органів, а також усіх бюджетних установ», – прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Ознайомитися з детальною інформацією щодо оплати праці в державних органах, місцевих держадміністраціях та органах судової влади можна на «дашборді», розміщеному нижче.

Також звертаємо увагу, що дані про оплату праці у січні ‒ лютому 2024 року та чисельність працівників державних органів у 2022‒2023 роках можна переглянути за посиланням.