Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Керівництво МВФ затвердило Моніторингову програму для України за участю Ради директорів Фонду

19 грудня, Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду обговорила схвалену керівництвом МВФ Моніторингову програму для України (PMB). 

Чотиримісячна Моніторингова програма, яка базується на погоджених макроекономічних параметрах з МВФ, окреслить напрями фіскальної та монетарної політик Уряду України й Національного Банку України задля підтримки економічної стабільності. 

Зокрема, Програма передбачає заходи щодо збільшення податкових надходжень та пожвавлення внутрішнього ринку запозичень, забезпечення довгострокової стабільності фінансового сектору, стримування монетарного фінансування, а також покращення державного управління та прозорості державних інституцій.

Моніторингова програма для України за участю Ради директорів Фонду сприятиме каталізації фінансування від донорів та наблизить країну до запуску нової повноцінної програми співпраці з МВФ
Нагадаємо, що 23 листопада експерти МВФ та представники Міністерства фінансів України, Національного банку України й інших органів влади досягли згоди на робочому рівні щодо економічної політики в рамках Моніторингової програми для України.