Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Юрій Драганчук: Європейська інтеграція та поглиблення всебічної співпраці з ЄС – безперечні пріоритети Уряду України

Сьогодні, 23 травня, відбулось сьоме засідання Кластеру 1 (макроекономічне співробітництво, управління державними фінансами: бюджетна політика, внутрішній контроль та зовнішній аудит, боротьба з шахрайством) Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Українську делегацію очолив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

У своїй промові Юрій Драганчук наголосив, що одним із пріоритетів для Уряду України залишається європейська інтеграція, а також поглиблення економічної, технічної, зовнішньоторговельної та фінансової співпраці з ЄС, зокрема, в контексті отримання Україною статусу кандидата на вступ.

«Україна вдячна Європейському Союзу за політичну, економічну, фінансову та військову підтримку. Окремо хочу подякувати за масштабну макрофінансову програму у 18 млрд євро на 2023 рік для фінансування пріоритетних видатків держбюджету. Переконаний, що інтеграція України до ЄС через початок переговорів про членство в короткостроковій перспективі та подальше посилення інституційної, технічної та фінансової співпраці між Сторонами не має альтернативи», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції.

У ході зустрічі учасники обговорили низку актуальних питань, зокрема питання мобілізації податкових надходжень для підтримки реконструкції та соціальних потреб, напрями роботи для покращення бізнес-середовища, реформу корпоративного управління державними підприємствами, заходи з підтримання в Україні фінансової стабільності, регулювання фінансового сектору, питання управління державними фінансами, співробітництво у сфері статистики та боротьби з шахрайством.

«Для нас дуже важливо бути у постійному діалозі з колегами з ЄС. Сподіваюся, що наші дискусії дадуть можливість обом Сторонам скоординувати подальші кроки та підготувати рекомендації щодо ефективних дій та реформ у ключових секторах», – додав Юрій Драганчук.

Підсумовуючи, сторони відзначили значний прогрес України у багатьох напрямах реформування, зусилля Уряду України в управлінні державними фінансами в нестабільних умовах воєнного стану, а також підкреслили важливість підтримки України з боку ЄС у реалізації пріоритетних реформ.