Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін оголошує відбір банків для участі у спільному Проєкті України та Європейського інвестиційного банку в аграрній галузі

Міністерство фінансів України оголошує відбір комерційних банків для участі у спільному Проекті України та Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» (Фінансова угода між Україною та ЄІБ від 28.12.2015, ратифікована Законом України від 20.09.2016 р.№1530-VIII).

Банки, які будуть відібрані для участі у Проєкті, зможуть отримати довгострокові кредитні ресурси, загальний обсяг яких складає 400 мільйонів євро, з метою подальшого кредитування підприємств аграрного сектору економіки України (зернових та олійних культур, рибних господарств (у тому числі аквакультур)).

Для участі у Проєкті банк-претендент повинен відповідати вимогам, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №606 “Питання реалізації спільного з Європейським інвестиційним банком Проекту “Основний кредит для аграрної галузі - Україна”, та надати офіційний лист за підписом уповноваженої особи із зазначенням очікуваного обсягу фінансування в рамках Проєкту разом з документами, перелік яких затверджено вищезазначеною постановою КМУ.

Згадані вимоги разом з валютно-фінансовими умовами Проєкту також розміщені для ознайомлення на сайтах Міністерства фінансів України (https://mof.gov.ua/uk) та Укрексімбанку (https://www.eximb.com/).

Документи у запечатаному конверті подаються за адресою: Україна, 04071 м. Київ, вул. Межигірська, 11, тел.: (044) 277-54-82, 277-54-33; до уваги: Департаменту міжнародних фінансових проектів.

Одночасно електронні копії усіх документів у форматі PDF необхідно направити на електронну поштову скриньку: Agriapex@hq.eximb.com. Розмір одного повідомлення не повинен бути більше 10 Мб.

Звертаємо увагу, що участь будь-якого банку у Проєкті вимагає погодження Європейського інвестиційного банку, тому уся інформація та документація, надані претендентами, будуть доступними ЄІБ.

Банки, що відповідатимуть критеріям та отримали погодження ЄІБ, будуть поінформовані Міністерством фінансів України щодо подальших заходів, спрямованих на укладення з ними відповідних угод про субфінансування.

Отримати додаткову інформацію можливо звернувшись за тел. (044) 247- 89-65 або електронною поштою: Agriapex@hq.eximb.com.