Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: розпочато роботу над розробкою нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету

Сьогодні, 14 березня,  представники Міністерства фінансів, Центрального агентства з управління проєктами (CPMA), ДУ «Відкриті публічні фінанси» та міжнародні експерти EU4PFM обговорили плани реалізації проєкту з розробки нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету.

У ході наради учасники обговорили головні завдання, які ставляться перед робочою групою для розробки нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу.

«ІТ-компоненти української бюджетної системи потребують модернізації, і Міністерство фінансів має всі можливості для успішної реалізації цього проєкту. ІТ-рішення на сучасній інформаційній платформі має добре інтегруватися в процес бюджетного планування та сприяти позитивним трансформаціям у сфері управління державними фінансами», - зазначив заступник Міністра фінансів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Грубіян.

Також Олександр Грубіян додав, що наразі фахівці Міністерства фінансів України та СРМА вже розробили відповідні Технічні специфікації на побудову ІТ-системи Міністерства фінансів «Державний бюджет – Мінфін» та автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету (АІС «ГРК-ВЕБ»), що стане основою для подальшої діджиталізації бюджетного процесу.

Проєкт нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету планується реалізувати протягом 20 місяців.

Нове програмне забезпечення включатиме аналітичні модулі, що надають особам, які приймають рішення, оперативний доступ до даних за запитом. Спілкування між учасниками бюджетного процесу буде відбуватися у цифровому форматі та в реальному часі. Це дасть змогу зменшити кількість ручної обробки інформації та пов’язаних із цим помилок у розрахунках у процесі збору та опрацювання бюджетних запитів від головних розпорядників бюджетних коштів.