Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів Сергій Марченко та Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца взяли участь в онлайн-конференції, присвяченій українському ринку капіталу

11 вересня пройшла онлайн-конференція Ukrainian Fixed Income Conference 2020 за участі міжнародних аналітиків та інвесторів в українські державні цінні папери, організатором якої виступила група ICU. Учасники конференції відзначили міцні позиції української економіки попри складності, пов'язані з пандемією.

У конференції зі вступним словом взяв участь Сергій Марченко, Міністр Фінансів України, в спілкуванні з яким іноземні інвестори підтвердили, що вважають український ринок привабливим поряд з іншими ринками локальних валют країн з економікою, що розвивається.

«Низька інфляція в Україні разом з відносно високими реальними ставками допомагає підтримувати інтерес до нашого ринку капіталу, - зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом, під час онлайн-дискусії. - Зараз ми бачимо відновлення інтересу до довших паперів. Минулого тижня вперше за пару місяців у нас був попит на 3-річні папери з прибутковістю 10,46% обсягом понад $ 200 млн. Ми прагнемо і далі пропонувати ринку інструменти на цій частині кривої, оскільки вважаємо, що це приваблива позиція і для місцевих, і для міжнародних гравців».

Деталі конференції на сайті організатора ICU