Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

На українські університети буде спрямовано 200 млн доларів кредитних коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку

Відбулись переговори щодо Проекту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». Проектом передбачається підписання кредитної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку на суму 200 млн доларів США, які плануються спрямувати у розвиток сфери вищої освіти в України.

Угодою передбачається відбір ВНЗ, у яких буде профінансовано закупівлю сучасного обладнання, створення лабораторій для студентів та науковців, проведення ремонтних робіт для підвищення ефективності освітнього простору в університеті, а також закупівля комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення  для підвищення інформатизації в університетах та забезпечення високого рівня навчання, в тому числі і дистанційно.

Якість вищої освіти та рівень освіти населення в цілому є пріоритетом для держави, а тому співпраця з міжнародними фінансовими організаціями у цьому напрямку є дуже важливою.