Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Оксана Маркарова: перемовини з МВФ йдуть дуже швидкими темпами

Як вчора повідомило Міністерство фінансів, МВФ розпочав обговорення з Україною нової трирічної програми розширеного фінансування.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, переговорний процес іде конструктивно і вже за два тижні перебування місії МВФ в Києві раз вдалося просунутися далі, ніж можна було очікувати, зважаючи на те, що новий Уряд тільки місяць виконує свої повноваження. 

Переговори для досягнення так званого staff level agreement — домовленості на експертному рівні з МВФ для започаткування нової програми співпраці для України продовжуватимуться протягом наступних декількох тижнів.

«Підтримання макроекономічної стабільності з одночасним створенням умов для пришвидшення економічного зростання - одна із ключових задач, на якій зосереджується Мінфін у своїй роботі. Ми проводимо виважену фіскальну політику, забезпечуємо прийнятний рівень дефіциту бюджету, знижуємо частку боргу до ВВП, а також працюємо над підвищенням ефективності видатків, зокрема,  на освіту та медицину, та над адресністю соціальної підтримки. У Плані дій Уряду, який буде презентовано найближчим часом, зазначені конкретні шляхи втілення цих пріоритетів. Упевнена, наявність такого плану, а також вчасне схвалення збалансованого бюджету дасть українському бізнесу та нашим міжнародним партнерам можливість пересвідчитися в у твердості наших намірів і дозволить швидше досягти домовленості», - сказала Оксана Маркарова.