Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Олександр Кава: Мінфін і надалі підтримує будівництво правобережної лінії швидкісного трамваю в центр 

Продовження лінії Правобережного швидкісного трамваю в центр Києва дійсно дуже потрібне для киян та гостей столиці. Досі Київська міська державна адміністрація (КМДА) не підготувала техніко-економічне обґрунтування та проектно-кошторисну документацію для початку реалізації цього проекту. Як тільки КМДА підготує і затвердить на цей проект техніко-економічне обґрунтування та проектну документацію, що дозволить визначити вартість проекту, строки будівництва, додаткову кількість трамваїв для запуску проекту Міністерство фінансів максимально посприяє його реалізації.

Про це сьогодні заявив заступник Міністра фінансів Олександр Кава під час зустрічі з Першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником, заступником голови Київської міської державної адміністрації Олександром Густєлєвим та  представниками Світового банку.

У рамках зустрічі учасники обговорили строки подачі необхідної документації, а також подальші спільні заходи.

 «Міністерство фінансів активно сприяє розвитку та впровадженню різних проектів, які покращують життя громадян. Ресурс боргових інструментів є обмеженим, а тому брати зобов’язання за проектами, де немає належної документації, є недопустимим. Київська міська державна адміністрація підготує необхідні документи й повторно надасть їх до Міністерства фінансів. Я особисто докладу максимум зусиль для покращення мобільності киян та розвитку зручної інфраструктури Києва.

Більше того, Міністерство фінансів може допомогти знайти джерела фінансування для інших проектів покращення мобільності киян, зокрема, для будівництва 1 черги метро на Троєщину, якщо такі пропозиції будуть від КМДА», - наголосив Олександр Кава.

Орієнтовна сума кредиту від МБРР у рамках цього проекту може скласти 37,5 млн дол. США. Проект передбачає продовження швидкісної лінії трамваю від вулиці Старовокзальної до Палацу спорту з заїздом до Центрального залізничного вокзалу.