Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Основне завдання на 2024 рік – відновлення середньострокового бюджетного планування, - Денис Улютін під час Керівного комітету EU4PFM

Відновлення середньострокового бюджетного планування є найголовнішим завданням Мінфіну на цей рік. Працюємо із ГРК та МВФ щодо покращення наших процедур середньострокового бюджетування, а з експертами SIGMA – щодо удосконалення методики проведення оглядів витрат.

Про це наголосив Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін під час виступу на 12 засіданні керівного комітету EU4PFM щодо обговорення основних результатів та головних досягнень 2023 року та визначення пріоритетів на 2024 рік.

Участь у заході також взяли керівник з операційних питань Секції 1 «Незалежне врядування та демократизація» Представництва ЄС в Україні Асьєр Сантільян Лузуріага, керівництва Державної податкової служби та Державної митної служби, а також ключові міжнародні експерти EU4PFM.

Під час вступного слова Денис Улютін подякував командам Представництва ЄС та EU4PFM за продовження підтримки України на шляху до створення всіх необхідних передумов для набуття членства в Європейському Союзі.

«Серед основних здобутків хочу відмітити прогрес з розробкою нової сучасної ІТ-системи для планування та моніторингу виконання державного бюджету. Наразі ми тестуємо розроблені модулі і сподіваємось мати можливість використати систему вже на практиці під час підготовки Бюджетної декларації на 2025-2027 роки та проекту державного бюджету на 2025 рік», - повідомив Перший заступник Міністра фінансів.

Також Денис Улютін наголосив на важливості ухвалення Урядом Національної стратегії доходів до 2030 року та висловив сподівання на підтримку Проекту у її реалізації.

«Маємо багато напрацювань, спрямованих на розбудову державного внутрішнього фінансового контролю, що є надважливою сферою в контексті майбутніх переговорів щодо нашого членства в ЄС. Готові перейти від концепції до підготовки специфікацій ІТ-рішення для інтерактивного порталу ДВФК. Впевнений, що через підвищення розуміння значення цієї функції ми зможемо створити умови для посилення якості внутрішнього аудиту», - повідомив він.

Крім того, Денис Улютін зауважив, що важливим напрямом залишається удосконалення бухгалтерського обліку у державному секторі, передусім, що стосується подальшого впровадження міжнародних стандартів та покращення методики складання консолідованої звітності:

«Це та основа, яка забезпечує повноту та надійність інформації для прийняття управлінських рішень та надає впевненості нашим міжнародним партнерам щодо належного використання наданої ними допомоги».

У свою чергу Асьє Сантільян Лузуріага зазначив, що представництво ЄС продовжуватиме підтримувати необхідні трансформації у сфері управління державними фінансами з метою подальшого наближення до європейських практик.