Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: 7,4 млрд грн надходжень від легалізації азартних ігор направимо на підтримку культури, охорони здоров‘я, інфраструктурних проектів та розвиток регіонів

Легалізація грального бізнесу принесе держбюджету 7,4 млрд грн. Ці кошти будуть направлені на підтримку культури, охорони здоров‘я, інфраструктурних проектів та розвиток регіонів

Про це в інтерв’ю Суспільному ТБ розповів Міністр фінансів Сергій Марченко. 

«Дохідна частина бюджету на 2021 рік розрахована на реальному макропрогнозі і підкріплена детальними розрахунками. Це реальні кошти, які планує отримати держава у наступному році. Чи не кожну статтю доходів ми дискутували з експертами МВФ. Також були включенні в розрахунки надходження від легалізації азартних ігор. Це 7,4 мільярда гривень. Питанням узаконення грального бізнесу я займався в Мінфіні з 2016 року, і вже з того часу накопичився певний негатив в частині того, чому роками толерувалось його функціонування в тіні. Тепер маємо зробити все для того, щоб ці кошти були і пішли на конкретні цілі в рамках цієї бюджетної програми», - розповів Сергій Марченко.

Коментуючи питання фінансування медицини у 2021 році, Міністр наголосив, що на цю сферу було виділено рекордну суму коштів порівняно з минулими роками.

«Ми віддали найбільше грошей саме цій сфері. Виділили максимум в рамках тих можливостей, які у нас були, тому що все інше було б просто роздуванням доходів і нереальними цифрами. Це неприпустимо. А забирати, наприклад, видатки в інших сферах – так теж не можна. Збалансованість бюджетних видатків є запорукою справедливого ставлення держави до кожного свого громадянина», - зазначив Сергій Марченко.

Повний текст інтерв’ю за посиланням