Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Ми вже виконали чотири із десяти структурних маяків Меморандуму з МВФ

Міністерство фінансів очікує до кінця цього року транш від МВФ в межах чинної програми Стенд-бай. Про це в інтерв’ю порталу Мінфін розповів Міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Є сподівання, що ми отримаємо кошти ще у 2020-му, принаймні ми робимо все для цього можливе», -  розповів Міністр.

Сергій Марченко наголосив, що Україна вже виконала 4 структурні маяки програми, і виконання ще двох – на фінальній стадії.

«Ми вже виконали чотири із десяти структурних маяків Меморандуму з МВФ… Проведено роботу зі скорочення непрацюючих кредитів. Приміром, у вересні частка проблемних кредитів (NPL) у банківському секторі зменшилась з 48% до 45,6%.  Нарешті запущено ринок газу для приватних споживачів, які тепер можуть самостійно обирати постачальника газу. Також виконані завдання з реформування митниці і податкової – створені єдині юридичні особи, вдосконалено статут НАК «Нафтогаз» і внесені зміни в положення, яким регулювалися заробітні плати наглядових рад і правлінь державних компаній. Це, до речі, було одним із проблемних питань, і зараз воно знято (прийнято постанову КМУ від 26 жовтня 2020 року № 996 «Деякі питання оплати праці керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки»). Виконання ще двох структурних маяків фіналізуються», - розповів Міністр фінансів Сергій Марченко.

Портал Мінфін