Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко про результати робочого візиту на Щорічні збори МВФ та СБ в інтерв’ю для Sky News Arabia

 

В інтерв’ю для Sky News Arabia Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про результати робочого візиту на Щорічні збори МВФ та СБ, співпрацю з міжнародними партнерами та глобальний вплив війни росії проти України. 

“У рамках Щорічних зборів МВФ та Світового банку у Марокко я мав дуже продуктивні зустрічі зі світовими фінансовими лідерами — головування на пленарному засіданні МВФ та СБ, участь у круглому столі міністрів на підтримку України, зустрічі фінансового блоку G7, десятки двосторонніх зустрічей з міністрами фінансів та менеджментом міжнародних фінансових організацій. Одними із важливих фокусів обговорень були шляхи залучення зовнішнього фінансування на нагальні потреби України у 2024 році. Партнери запевнили у збереженні підтримки настільки довго, наскільки Україна цього потребуватиме”, — сказав Сергій Марченко.

Міністр фінансів зазначив, що в умовах збройної агресії рф, допомога міжнародних партнерів відіграє ключову роль у збереженні фінансової стійкості. У  2023 році зовнішнє фінансування ритмічне та стабільне, що дозволяє своєчасно та у повному обсязі виконувати ДБУ. Було наголошено на важливості збереження прогнозованої фінансової допомоги на наступний рік.

Сергій Марченко додав, що Уряд України докладає максимум зусиль для забезпечення прозорості використання коштів донорів, а також у боротьбі з корупцією на всіх рівнях, що дозволяє зменшити ризики для партнерів та зміцнити довіру до України.

Окрім того, Міністр фінансів зазначив, що російська агресія проти України має глобальний вплив:

“Наслідки війни рф поширюються на весь світ, у тому числі ми спостерігаємо збільшення рівня голоду через російську блокаду експорту зерна та інших сільськогосподарських товарів, які мали б спрямовуватися до країн Африки. Вирішення усіх цих наслідків, а також можливих світових конфліктів знаходиться в Україні. Належна реакція на агресію рф не створюватиме прецеденти для появи інших конфліктів та війн у світі”.