Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Світовий банк підтримає систему освіти в Україні через новий проєкт LEARN. Доступне фінансування сягає близько $415 млн

Рада директорів Світового банку схвалила новий системний проєкт в Україні з використанням фінансового інструменту “Програма кредитування з прив’язкою до результатів, Program-for-results»  (PforR)” — “Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні” (LEARN). 

Доступний обсяг фінансування за проєктом LEARN становить 415 млн доларів США. 

LEARN спрямований на підтримку системи освіти в Україні: 

  • покращення умов для викладання та навчання, що реалізуються коштом субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам; 
  • забезпечення доступом учнів, вчителів та шкільного персоналу до безпечних для очного викладання і навчання умов.

“Уряд має на меті покращити та зробити більш безпечним освітній процес в умовах воєнного стану. Проєкт LEARN допоможе тисячам українських учнів повернутися до захищених умов навчання. Створення таких ініціатив є надзвичайно своєчасним та необхідним рішенням для підтримки, відновлення та розвитку ключових секторів економіки та життєдіяльності країни”, – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

“Своєчасність рішень та адаптивність Світового банку допомогли Уряду з перших днів повномасштабного вторгнення забезпечувати громадян належними послугами. Завдяки ефективному діалогу між сторонами, реалізуємо низку ініціатив, зосереджених на реалізації реформ, підтримці соціальної та освітньої сфер, охорони здоров’я, сектору агровиробників, а також проєктів відновлення”, – додала заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова.

Підписання Угоди за проєктом має відбутись у вересні 2024 року. До кінця 2024 року за результатами досягнення попередньо визначених показників  Україна зможе отримати 200 млн доларів США до загального фонду державного бюджету. 

Відповідальним виконавцем проєкту PforR LEARN у нагляді та координації є Міністерство фінансів України. Водночас профільною впроваджувальною установою визначено Міністерство освіти і науки України, яке відповідатиме за впровадження Проєкту LEARN, його моніторинг та оцінку.