Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна повертається на ринок євро із першим випуском євробондів вперше за 15 років

ЦЕ ОГОЛОШЕННЯ НЕ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ТА ЙОГО КОПІЇ НЕ МОЖУТЬ РОЗПОВСЮДЖУВАТИСЯ У СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ, КАНАДІ, АВСТРАЛІЇ АБО ЯПОНІЇ, АБО БУТИ ВІДПРАВЛЕНІ У СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ, КАНАДУ, АВСТРАЛІЮ ТА ЯПОНІЮ.

Україна оголосила про прайсинг нових єврооблігацій, випущених в євро, обсягом 1 000 000 000 євро з кінцевим строком погашення 20 червня 2026 року. На нові євроблігації будуть нараховуватися проценти за ставкою 6,75% річних. Новому випуску присвоєний рейтинг B- рейтинговим агентством Standard & Poor’s та B- рейтинговим агентством Fitch. Розрахунки за новим випуском мають відбутися 20 червня 2019 року.

Сума заявок на придбання цінних паперів для нової емісії сягнула 6 мільярдів євро.

Залучені кошти будуть направлені на фінансування державного бюджету.

«Ми з гордістю повідомляємо про повернення України до випуску номінованих в євро єврооблігацій після 15-річної перерви. ЄС став найбільшим торговельним партнером України з 40% від загального обсягу торгівлі завдяки інтеграції в ЄС, поглибленій та всеохоплюючій зоні вільної торгівлі, передбаченої Угодою про асоціацію, а також розвитку українського бізнесу. Сьогоднішня стратегічна транзакція демонструє постійну підтримку інвесторів для нашої країни. Ми повертаємось туди, куди ми належимо. Розміщення семирічних облігацій – перша визначна подія в майбутній довгий історії фінансової інтеграції в ЄС», – наголосила Міністр фінансів Оксана Маркарова.

BNP Paribas та Goldman Sachs International виступили у якості організаторів транзакції.

Цей документ не є пропозицією цінних паперів для продажу в США. Цінні папери, про які йдеться в цьому документі, не можуть бути продані в Сполучених Штатах при наявності реєстрації або обставин для звільнення від реєстрації згідно з Законом США про цінні папери 1933 року, з поправками ("Закон про цінні папери"). Цінні папери, про які йдеться тут, не були зареєстровані згідно з Законом про цінні папери, і відповідно будь-яка пропозиція або продаж цінних паперів, про які йдеться тут, може бути зроблена принаявності реєстрації або обставин для звільнення від реєстрації Закону про цінні папери. Україна в особі Міністра фінансів України, що діє за дорученням Кабінету Міністрів України, не має наміру реєструвати будь-які цінні папери в США або проводити публічне розміщення цінних паперів у США.

Це повідомлення не є пропозицією цінних паперів у Сполученому Королівстві Великої Британії. Проспектемісії не було затверджено або буде затверджено у Сполученому Королівстві . Це повідомлення розповсюджується та спрямовується лише на (i) осіб, які знаходяться поза межами Сполученого Королівства або (ii) осіб, які є спеціалістами з інвестицій у значеніни статті 19 (5) Закону про фінансові послуги та ринки 2000 року (Фінансова підтримка) ) Наказу 2005 р. ("Наказ") або (ііі) суб'єктів господарювання з високим статусом, некорпоративні асоціації та інші особи, яким вони можуть бути законно повідомлені, що підпадають під дію статті 49 (2) (a) - (d) Наказу чи ( iv) на осіб, яким може бути направлено це повідомлення без порушення розділу 21 Закону про фінансові послуги та ринки 2000 року (всі такі особи разом називаються "відповідними особами"). Будь-яка інвестиційна діяльність, до якої стосується це повідомлення, буде доступною лише для відповідних осіб. Будь-яка особа, яка не є відповідною особою, не повинна діяти або покладатися на цей документ або будь-який його зміст.

Goldman Sachs International, який уповноважений Органом пруденційного регулювання та регулюється Адміністрацією фінансової поведінки та Органом пруденційного регулювання у Сполученому Королівстві, діє в інтересах України (в особі Міністра фінансів України, що діє за вказівками Кабінету Міністрів України) і ніхто інший у зв'язку з угодою і не несе відповідальності перед будь-ким, крім України за надання захисту клієнтам Goldman Sachs International, або за надання консультацій у зв'язку з угодою або будь-яким питанням, в цьому прес-релізі.