Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає від Японії кредит у розмірі 100 млн дол. США та грант 2,3 млн дол. США

Сьогодні, 28 квітня 2022 року, підписано Угоду між Урядом України та Урядом Японії щодо кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва на політику розвитку в сфері надзвичайного економічного відновлення та гранту на  зміцнення системи охорони здоров'я та медицини в Україні.

Уряд Японії надасть Україні кредит у розмірі 100 млн доларів США на пільгових умовах. Йдеться про бюджетну підтримку для стабілізації ситуації в Україні, зокрема, для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших пріоритетних видатків.

Термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних.

Грантова допомога у розмірі приблизно 2,3 млн доларів США буде спрямована на закупівлю медичного обладнання для підтримки системи охорони здоров'я та медицини.

Під час підписання Угоди представники Уряду Японії зазначили, що продовжуватимуть підтримувати Україну у співпраці з міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, що Проект Угоди між Урядом України та Урядом Японії схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України 15 квітня 2022 р., а також визначено домовленості та основні напрями залучення кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва з метою реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проекту «Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення». Повноваження на підписання Угоди надано Надзвичайному і Повноважному Послу України в Японії С. Корсунському.