Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримала від Великобританії другу частину додаткового фінансування на 203 млн дол. США через проект Світового банку

Сьогодні до Державного бюджету України від Світового банку надійшла друга частина додаткового фінансування на 203 млн дол. США. Загальний обсяг позики під гарантії Великобританії становить 500 млн дол. США.

Дані кошти  надані на пільгових умовах через механізм Світового банку як гарантія від Великобританії у рамках Угоди про надання Україні четвертого додаткового фінансування в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Строк погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25 % річних.

«З перших днів повномасштабної війни рф проти України Великобританія є одним з лідерів з допомоги на всіх можливих напрямах, в тому числі у наданні фінансової допомоги для нашої держави. Ця допомога надає можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків. Вдячний Уряду Великобританії, а також команді Світового банку за непохитну позицію у підтримці України, яка допоможе нам досягти найскорішої перемоги», – повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми та заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти.