Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд схвалив рішення про підписання Додаткової угоди до Угоди про позику між Кабінетом Міністрів України та KfW

Сьогодні, 11 листопада, на засіданні Уряду прийнято рішення про підписання Додаткової угоди до Угоди про позику на суму 150 млн євро, яку було укладено 07 квітня 2022 року між Кабінетом Міністрів України та Кредитною установою для відбудови (KfW) в рамках проекту «ММСП-Фінансування Covid-19».

Рішення про підписання Додаткової угоди до Угоди про позику від 07 квітня 2022 року прийнято Урядом у зв’язку із пропозицією Кредитної установи для відбудови (KfW) внести зміни до чинних угод у рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання питання платежів з обслуговування державного боргу України з метою пом’якшення економічних наслідків агресивної війни, яку веде російська федерація проти України, укладеного Урядом України та країнами-кредиторами 14 вересня 2022 року.

У рамках Додаткової угоди обслуговування позики пропонується призупинити до кінця 2022 року та у 2023 році. Сплата сум з обслуговування позики обсягом 150 млн євро буде перенесена на 2027-2031 роки та сплачуватиметься 10 рівними частинами. Це дозволить зменшити боргове навантаження на державний бюджет у частині видатків з обслуговування державного боргу за позикою KfW.

Довідково

Відповідно до Угоди про позику від 07 квітня 2022 року до державного бюджету залучено кредит в обсязі 150 млн євро як відшкодування витрат Уряду України на підтримку малого та середнього бізнесу.