Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

В умовах пандемії важливо збільшувати видатки на культуру, їх обсяг у держбюджеті - 7,52 млрд гривень, - Роман Єрмоличев

Мінфіну вдалося належним чином збалансувати видатки на культуру. Їхній загальний обсяг у проекті держбюджету – 7,52 млрд гривень (0,5% ВВП). Це на 2,77 млрд (58,3%) більше, аніж у цьому році.

Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев у колонці для інтернет-видання «24 канал».

«Упевнений, навіть у найважчі часи держава зобов’язана стимулювати творчих і креативних митців. Інакше, коли здолаємо пандемію, ризикуємо побачити навколо себе випалене духовне поле. Саме тому заклали на фінансування національної кіноіндустрії 671,1 млн гривень. Плануємо підтримати 191 український фільм», - наголосив Роман Єрмоличев.

За його словами, опрацьовуючи проект бюджету на 2021 рік, команда Мінфіну дотримується справедливого і соціально виправданого розподілу видатків. Адже в умовах пандемії важливо уникнути занепаду важливих для суспільства секторів.

«Також передбачили фінансування грантів Українського культурного фонду (697,4 млн гривень). За інформацією Міністерства культури та інформаційної політики України, цих коштів вистачить на розвиток 418 проектів. Серед них – 157 інноваційних проектів, 124 – міжнародних, 62 – із збереження, актуалізації і популяризації національного культурного надбання. А ще плануємо дати гроші на старт 75 мистецьких проектів, які вперше отримають державну підтримку», - зауважив заступник Міністра фінансів.

Окрім того, Роман Єрмоличев повідомив, що також заплановано фінансування книговидавничої справи (151,7 млн гривень).

«На підтримку національних театрів та художніх колективів наступного року передбачили 2,54 млрд гривень. Це дозволить глядачам переглянути близько 7,5 тисяч виступів, а також 28 нових постанов. Пропонуємо профінансувати 13 музеїв, шість бібліотек, чотири культурно-просвітницьких центри. Заклали на це близько 1 млрд гривень», - додав заступник Міністра фінансів.