Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

ЄІБ надасть Україні 100 млн євро на відновлення та модернізацію соціальної інфраструктури

11 червня 2024 року в рамках проведення Конференції з відновлення України було укладено Фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком за проєктом  «Програма з відновлення ІІІ» (Recovery III). 

Проєкт має на меті відновлення та модернізацію основних соціальних послуг у таких сферах, як освіта, охорона здоров’я, житло для внутрішньо-переміщених осіб, соціальний захист, а також відновлення та модернізацію критичної інфраструктури на територіях, які зазнали руйнувань, і у регіонах, які прийняли найбільшу кількість ВПО. 

“Європейський інвестиційний банк відіграє важливу роль як фінансовий партнер України у реалізації низки проєктів у багатьох секторах економіки. У цей складний для нашої країни час, сталий економічний розвиток разом з забезпеченням основних потреб громадян та поверненням українців додому, неможливі без ефективно функціонуючих ключових об’єктів критичної та соціальної інфраструктур”, — зазначила під час підписання Ольга Зикова. 

Обсяг портфеля спільних проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці України з Банком - понад 7 млрд євро, а з початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ – більше 2 млрд євро. Інвестиційна вибірка у 2023 році стала найбільшою за роки співпраці з ЄІБ.