Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Кабін затвердив Порядок доступу до інформації, необхідної для верифікації та моніторингу державних виплат

Кабінет Міністрів України 28 грудня затвердив «Порядок доступу до інформації в інформаційно-аналітичній платформі електронної верифікації та моніторингу органів, що здійснюють державні виплати».

Даний документ був прийнятий відповідно до Закону України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» з метою надання можливості органам, що здійснюють державні виплати, отримувати засобами інформаційно-аналітичної платформи в режимі реального часу підтвердження відповідності інформації, повідомленої отримувачами державної допомоги, вимогам законодавства, що впливають на визначення їх права на отримання та розмір державних виплат, або рекомендацію щодо проведення додаткової перевірки такої інформації.

Відповідно до Порядку органи, які здійснюють державні виплати, отримуватимуть доступ до інформації на безоплатній основі на підставі укладеного договору з Мінфіном. Також керівник такого органу визначатиме уповноважених осіб для надання їм доступу на час виконання ними повноважень.

 

Довідково:

Верифікація державних виплат – це комплекс заходів зі збору та перевірки достовірності інформації, що визначена законодавством для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат і впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних суб’єктів надання інформації.

Мінфін здійснює повноваження з контролю за дотриманням бюджетного законодавства у в частині верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування визначені Бюджетним кодексом України, з дотриманням Конституції України, законів України «Про захист персональних даних», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про банки та банківську діяльність», інших норм законодавства і лише в інтересах економічного добробуту та прав людини.

Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомогу з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Верифікація проводиться в інтересах людей, яким дійсно необхідна допомога, та усіх чесних платники податків.