Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Щомісячний 5% військовий збір - це важливий внесок кожного незалежно від рівня заробітної плати

18 липня 2024 року Уряд ухвалив законопроєкт, який пропонує внести зміни до Податкового кодексу. Вони дозволять профінансувати додаткові військові видатки, необхідні для пришвидшення нашої перемоги.

Повномасштабна війна триває вже третій рік, і потреби в секторі безпеки та оборони зростають. Нині необхідно знайти додаткові 500,3 млрд грн для забезпечення критично важливих потреб. Для фінансування опору агресору можемо розраховувати лише на власні ресурси, основними з яких є податки та внутрішні запозичення. Тому чверть із цієї суми ми пропонуємо закрити в тому числі за рахунок перегляду військового збору з 1,5% до 5,0% для фізичних осіб.

На доступних прикладах вирішили показати, як працюватиме сплата 5% військового збору для різних рівнів доходів.

До прикладу, якщо ваша зарплата – 8000 грн, щоденна сума збору становить 13 грн на день. Проте навіть за ці накопичені кошти держава може придбати, наприклад, тактичні рукавиці, які захистять військового від пошкоджень.

Якщо ж ваша зарплата 50 000 грн, завдяки сплаті військового збору ви всього за місяць особисто долучитесь до купівлі тактичного рюкзаку.

Ці кошти, як і усі інші внутрішні надходження, отримані від податків, зборів та військових облігацій, спрямовуються на придбання необхідного спорядження для наших військових, забезпечуючи їх усім необхідним.

Відсоток військового збору - єдиний для всіх, але сума коштів, які отримують ЗСУ від конкретної людини, залежить від рівня зарплати. Незважаючи на те, отримуєте ви мінімальну зарплату чи заробляєте більше 50 000 грн на місяць – кожна сплачена гривня податку важлива.

Адже всі ваші кошти, сплачені за рахунок збору, спрямовуються на купівлю життєво необхідних війську речей, які пришвидшують нашу перемогу. ​