Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін та Держмитслужба оприлюднили Перелік питань для тестування знань митників з митного та антикорупційного законодавства

Мінфін разом з Держмитслужбою продовжують реалізацію експериментального проекту щодо тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності, порядок проведення якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 916.

За поданням Робочої групи наказом Держмитслужби від 22.03.2021 № 192 було затверджено:

- перелік питань для тестування рівня знань митного та антикорупційного законодавства

- тривалість кожного виду тестування та перерв між ними;

- кількість питань для кожного виду тестування, які обираються для кожної посадової особи автоматично із загального переліку питань для відповідного виду тестування;

- мінімально допустиму кількість балів, які повинні бути набрані для успішного проходження тестування;

- кількість варіантів відповіді та спосіб оцінювання правильної відповіді для тестування;

- рекомендації щодо тлумачення протоколів про проходження тестування на благонадійність;

- порядок надання комісії з проведення тестування результатів тестування посадових осіб митних органів.

Ознайомитися з переліком питань для тестування рівня знань митного та антикорупційного законодавства, а також з іншою інформацію щодо проведення тестування можна на сайті Мінфіну у розділі «Реформа митниці» за посиланням.

Так, наприкінці минулого року наказом Мінфіну від 24.12.2020 № 809 було утворено Робочу групи з організації тестування, яка забезпечує організаційно-методологічну підтримку до проведення тестування та в подальшому братиме участь у моніторингу процесу проходження тестування.

Тестування посадових осіб відбуватиметься за 3-ма параметрами:

1) тестування рівня знань митного та антикорупційного законодавства;

2) тестування на загальні здібності (зокрема, абстрактне, числове, вербальне мислення);

3) тестування на благонадійність, яке є психологічним тестом, призначеним виявити посадових осіб із ризиками схильності до порушення встановлених правил та непродуктивної поведінки на робочому місці.

Довідково: Експериментальний проект з тестування імплементується Мінфіном разом з Держмитслужбою, НАДС за сприяння Посольства США, Європейської делегації в Україні та Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні, із залученням експертів, що мають міжнародний та український досвід кадрових реформ і оцінки професійності та доброчесності персоналу органів державної влади.