Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України зустрівся з Канцлером Казначейства Сполученого Королівства

18 листопада, у рамках робочого візиту до Лондону, Великобританія, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Канцлером казначейства Сполученого Королівства Джеремі Гантом.

У зустрічі також взяла участь Заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова.

Сторони обговорили поточну фінансову ситуацію в Україні, потреби у додатковому фінансуванні, а також пріоритетні напрями співпраці для зміцнення партнерства між Урядами обох країн.

Сергій Марченко подякував Уряду Сполученого Королівства за довготривале плідне партнерство та активну позицію у засудженні вторгнення рф на територію України. 

«З початку повномасштабної війни, Великобританія є одним із лідерів у забезпеченні фінансової та військової допомоги нашій державі, а також у питаннях санкційного тиску на рф», - зазначив Сергій Марченко.

Велика Британія є однією з найбільших країн-донорів фінансової допомоги для України. З початку повномасштабної агресії рф, Україна отримала від Сполученого Королівства бюджетну підтримку у розмірі близько 1 млрд доларів США.

Міністр фінансів України наголосив на потребі додаткового фінансування держбюджету у наступному році. Дефіцит прогнозується на рівні 3 млрд доларів США щомісяця. Україна розраховує на макрофінансову допомогу міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів, зокрема Великобританії.

Також сторони обговорили iншi впроваджені Урядом України  кроки для збільшення доходів та зменшення дефіциту Держбюджету. Зокрема, випуск військових облігацій, скорочення непріоритетних видатків і подальше спрямування їх на критичні потреби, максимізація доходів Державного бюджету.

В свою чергу, Канцлер казначейства Сполученого Королівства Джеремі Гант запевнив у непохитній підтримці України.