Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України Сергій Марченко провів зустріч з заступником Міністра фінансів США Воллі Адеємо

В рамках робочого візиту в США Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з заступником Міністра фінансів США Воллі Адеємо. Зустріч відбувалась у Вашингтоні, в Міністерстві фінансів США (United States Department of the Treasury).

Були обговорені питання реформ в Україні, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зміни до Податкового кодексу України, можливість надання довгострокового державного фінансування від США та необхідність пришвидшення вступу України до НАТО.

Сторони почали спілкування з обговорення поточного стану української економіки.

«Наразі в Україні досить сприятлива економічна ситуація. Минулого року, та за перше півріччя 2021-го року, нам вдалось досягнути перевиконання доходів держбюджету. Ситуація з COVID-19 є стабільною, постійно пришвидшуються темпи вакцинації населення, і це є позитивним фактором для подальшого відновлення та зростання економіки», - розповів партнерам зі США Сергій Марченко.

«Я радий вітати вас в Вашингтоні, пане Міністр. Ми уважно слідкуємо за Україною, яка є важливим партнером для Адміністрації Байдена та очікуємо на зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським», - запевнив Воллі Адеємо.

Заступник Міністра фінансів США запевнив українську делегацію в підтримці США територіальної цілісності України. Він підкреслив, що США і надалі будуть надійним партнером України в провадженні реформ. Це дозволить залучати більше інвестицій, а економіці України залишатись конкурентною та стійкою.

Обговорюючи зміни до податкового законодавства, Воллі Адеємо зазначив, що в США також є складнощі з впровадження змін з упередження ухилення від сплати податків, подібних до тих, що зараз приймаються в Україні.

Участь у зустрічі в складі української делегації також взяли Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.