Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Україна отримала понад 3,5 млрд доларів США від Канади з початку повномасштабної війни

Сьогодні, 27 липня, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою-Кронін.

У зустрічі також взяла участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова.

Сергій Марченко висловив вдячність за продуктивну співпрацю Ларисі Ґаладзі, яка найближчим часом закінчує роботу в Україні. Сторони обговорили бюджетну підтримку від міжнародних партнерів, співпрацю з МВФ та потреби для швидкого відновлення:

“Вдячні Уряду Канади за багатосторонню підтримку з перших днів повномасштабної війни. Військова та фінансова допомога, санкції проти агресора - у всіх цих сферах Канада зберігає стійку позицію щодо підтримки України. Я вдячний особисто Вам за плідну співпрацю під час вашої роботи в Україні. Впевнений у подальшому поглибленні співпраці між нашими країнами, адже Канада була і залишається надійним партнером і другом України”.

Під час зустрічі Міністр фінансів зазначив, що наразі макрофінансова ситуація в Україні стабільна завдяки ефективній фінансовій політиці Уряду України та ритмічним надходженням міжнародної фінансової підтримки. 

Від початку повномасштабної війни, Україна отримала від Канади понад 3,5 млрд доларів США бюджетної підтримки. Зокрема, в 2022 році понад 1,4 млрд доларів США було отримано через Адміністративний рахунок МВФ, враховуючи близько 367 млн доларів США, які уряд Канади залучив від випуску п’ятирічних “Облігацій суверенітету України” та пільговий кредит в розмірі 393 млн доларів США. В поточному році Україна отримала 1,75 млрд доларів США пільгових коштів - також через механізм Адміністративного рахунку МВФ.

Під час зустрічі Міністр фінансів наголосив на одному з ключових пріоритетів роботи Уряду - швидке відновлення України, реалізація якого має створити безпечні умови життя для українців, а також сприяти економічному зростанню країни.