Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає від Світового Банку 150 мільйонів доларів США

Україна отримає від Світового банку 150 мільйонів доларів США. Відповідне рішення 30 квітня 2020 року прийняла Рада Директорів банку.

Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізовується в Україні за підтримки Світового банку з 2014 року, і будуть використані з метою розширення та вдосконалення соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу.

Також, 50 мільйонів доларів США із загального обсягу буде направлено на заходи боротьби з поширенням  пандемії COVID-19 (коронавірусу). Ці кошти допоможуть збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися літнім людям та одержувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю.

 «Тисячі українських сімей вже мають складнощі із оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через ріст цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат та підвищення їхньої адресності», - зазначив виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс КРЕМЕР.

Залучені кошти планується використати у 2020-2022 роках.

Довідково

Проект «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що з 02.10.2014 реалізується за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку (сума позики 300 млн дол. США), спрямований на підвищення ефективності соціальної допомоги та системи соціальних послуг в Україні для малозабезпечених сімей, зміцнення адміністрування надання як соціальної допомоги, так і соціальних послуг, підтримка розвитку сімейних форм опіки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також дітей з обмеженими можливостями, що виховуються в інтернатних закладах.

Станом на сьогодні використання коштів позики становить 161,58 млн дол. США

Проект має завершитися 31.03.2023.