Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію, і ми підтримуємо Міністерство фінансів у цьому», – виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко

Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з виконавчим директором Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Анною Дерев'янко та представниками членських компаній ЄБА.

«Європейська Бізнес Асоціація виступає за фіскалізацію, і ми підтримуємо Міністерство фінансів у цьому. Наша позиція не змінюється», –  наголосила на зустрічі Анна Дерев’янко.

У першу чергу учасники зустрічі приділили увагу обговоренню законопроекту №5600, яким вносяться зміни до податкового законодавства.

«Законопроект №5600 – це ініціатива Мінфіну, підтримана Президентом України. Ми пішли шляхом ліквідації цілої низки законодавчих прогалин з метою створення справедливих умов оподаткування для бізнесу», – повідомив Сергій Марченко.

«Мінфін завжди на стороні бізнесу і, якщо для справедливої податкової та митної політики необхідно врегулювати зміни на законодавчому рівні, то ми готові вислухати думку бізнесу та підтримати ці ініціативи», – заявив Міністр фінансів.

На зустрічі представники бізнес-середовища поставили низку важливих для них питань та висловили зацікавленість у конструктивному діалозі.

Сергій Марченко підкреслив, що принциповою позицією  Мінфіну є збереження надходжень до бюджету, а також запевнив у відкритості до подальших дискусій щодо законопроекту №5600.

Також під час заходу учасники порушили питання реформування митниці та податкової.