Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Другий компонент проекту LOGICA проходить випробування в чотирьох областях

На чотирьох областях України проходить випробування та пілотування новітнього підходу до автоматизації бюджетного процесу – проектна назва «Логіка» (англійською «LOGICA»). Випробування відбувається у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Черкаській областях.

Суть реалізації другого компоненту LOGICA, проєкту міжнародної технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів», полягає в застосуванні сучасних моделей взаємодії учасників бюджетного процесу, графічне відображення реальних автоматизованих бізнес процесів у вигляді діаграм та різних моделей, використання бюджетного календарю та багатьох інших інструментів.

Реалізація проєкту LOGICA дозволить громадянам та організаціям отримувати інформацію, що публікуватиметься у відкритому доступі в зручному форматі та забезпечить можливість проводити порівняльний аналіз показників відповідного місцевого бюджету з аналогічними показниками інших місцевих бюджетів. Завдяки проєкту буде побудована дворівнева модель міжбюджетних відносин та встановлено обмін інформацією з усіма місцевими бюджетами (на сьогодні 8 243), посилиться бюджетна дисципліна головних розпорядників коштів та спроститься процес формування бюджетних документів.

Місія проєкту LOGICA полягає у створенні спроможної, ефективної, прозорої та підконтрольної системи управління місцевими фінансами, яка зосереджена на досягненні стійких цілей в економіці та розвитку, відповідно до урядових зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, та відповідно до Стратегії управління державними фінансами України на 2017-2020 рр.

Станом на 28 лютого 2020 року виконано наступні завдання:

  • розроблені реєстраційні форми для учасників бюджетного процесу місцевих бюджетів;
  • організовано та проведено реєстрацію учасників бюджетного процесу, які приймають участь у пілоті;
  • затверджено довідник місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в проєктах рішень про місцеві бюджети на 2020 рік, схвалених місцевими державними адміністраціями та виконавчими органами відповідних місцевих рад;
  • забезпечено інформування щодо затвердження органом місцевого самоврядування рішення про місцевий бюджет на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в затверджених органами місцевого самоврядування рішеннях про місцеві бюджети на 2020 рік;
  • забезпечено подання інформації, що міститься в затверджених річних розписах місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • розроблено та впроваджено аналітичні форми щодо затверджених показників місцевих бюджетів на 2020 рік;
  • організовано та забезпечено подання інформації, що міститься в паспортах бюджетних програм місцевих бюджетів на 2020 рік.

Детальна інформація представлено на сайті проекту за посиланням http://logica-project.eu/