Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Федеральна Рада Швейцарії ухвалила рішення щодо автоматичного обміну інформацією з Україною

Федеральна Рада Швейцарії 18 травня ухвалила рішення про запровадження автоматичного обміну інформацією (AEOI) щодо фінансових рахунків з ще 12 державами-партнерами. Набуття чинності заплановано на 2023 рік, а перший обмін даними відбудеться у 2024 році.

Зокрема, Федеральна Рада в 2024 році планує вперше здійснити обмін інформацією щодо фінансових рахунків з Україною та іншими державами-партнерами.

Із 120 країн і територій, які наразі дотримуються стандарту AEOI, 12 ще не входять до швейцарської мережі AEOI. Завдяки відповідному розширенню мережі AEOI, Швейцарія допомагає створити рівні умови у всьому світі та ефективно боротися з незаконними фінансовими потоками.

Відповідне розпорядження Федеральної Ради має бути подане на затвердження до Парламенту на осінній та зимовій сесіях цього року і це означає, що AEIO може запрацювати з вищезазначеними державами-партнерами вже з 2023 року. При цьому, перед початком обміну даними з вказаними державами-партнерами Федеральна Рада ще раз перевірить їх на відповідність вимогам стандарту AEIO. Таким чином, це передбачає застосування аналогічного механізму перевірки до всіх вищезгаданих нових держав-партнерів AEOI, що був прийнятий Парламентом у грудні 2017 року.