Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Європейський банк реконструкції та розвитку спрямовує кредитні кошти на підтримку ліквідності НЕК «Укренерго»

Сьогодні, 11 травня, відбулося підписання угод про внесення змін до Договору гарантії та Кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку.

З української сторони підписання змін до Договору гарантії здійснили Міністр фінансів України Сергій Марченко та голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

50 млн євро в рамках діючого Проекту модернізації мережі електропередачі буде перепрофільовано на екстрену підтримку ліквідності оператора системи передачі України для забезпечення його сталої операційної діяльності в умовах воєнного стану.

Перепрофільована  частина кредиту ЄБРР буде забезпечена гарантією Європейського фонду сталого розвитку, що є фінансовим механізмом Плану зовнішніх інвестицій ЄС.

Під час підписання змін до Договору гарантії Міністр фінансів України Сергій Марченко відмітив, що співпраця з міжнародними партнерами на сьогодні є одним з головних пріоритетів роботи Мінфіну, та висловив вдячність за підтримку, яку надають ЄБРР та ЄС в умовах військової агресії російської федерації.

Довідково

Кредит на підтримку ліквідності НЕК «Укренерго» надається в рамках Пакету допомоги у відповідь на війну в Україні ЄБРР, який передбачає  виділення 2 млрд євро на підтримку стійкості України та допомогу постраждалим країнам.