Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Юрій ДРАГАНЧУК: «Ми не підтримуємо бажання Укрпошти стати банком»

Міністерство фінансів реалізовує стратегію скорочення частки держави на банківському ринку України. Про це в інтерв’ю виданню Новое Время розповів заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

«В оновлених засадах стратегічного реформування банків державного сектору, які були підтримані урядом на початку осені цього року, ми задекларували, що до 2024 року частка банків з державним капіталом повинна скоротитися з 55% (які ми маємо зараз) до 25%», - сказав Юрій Драганчук.

Мінфін вже розпочав переговори про входження в капітал державного банку «Ощад» ЄБРР. 

Також, за словами Юрія Драганчука, до кінця листопада Мінфін розраховує підписати угоду з   Міжнародною фінансовю  корпораціє ( IFC) про виділення Укргазбанку кредиту в розмірі 30 мільйонів євро, який згодом буде конвертовано в капітал банку.

«Входження IFC в капітал банку стане прецедентом для України, коли МФО стає акціонером української державної організації. Це важливий крок у процесі приватизації Укргазбанку та скороченні частки уряду в банківському секторі», - зауважив Юрій Драганчук.

Крім того заступник Міністра відзначив, що Мінфін не підтримує бажання Укрпошти стати банком.

«Ми не підтримуємо бажання Укрпошти стати банком якраз із тої причини, що у нас і так 55% банківської системи знаходиться в руках держави, і додавати туди ще Укрпошту, ми вважаємо, неправильним», - пояснив Юрій Драганчук.