Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Механізм контролю за використанням бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників удосконалено Урядом

З метою удосконалення механізму контролю за використанням бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників Кабінетом Міністрів України винесено зміни до постанови КМУ від 21.02.2017 № 179 «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації ДФС та ДКС». Таке рішення було прийнято 4 листопада ц. р. на виконання Закону України № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Документом вносяться зміни до Порядку ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації щодо надання сільськогосподарським товаровиробником контролюючому органу, в якому він перебуває на обліку як платник податку на додану вартість, інформації щодо пов’язаних з ним осіб. Також передбачається, що така інформація про осіб, пов’язаних із сільськогосподарським товаровиробником, які протягом бюджетного року є отримувачами бюджетної дотації, вноситиметься до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Нагадаємо, що розподіл бюджетної дотації здійснюється у сумі не більше, ніж 150 мільйонів гривень на одного сільськогосподарського товаровиробника на рік з урахуванням пов'язаних з таким сільськогосподарським товаровиробником осіб.

Законом № 465 передбачено, що сільськогосподарський товаровиробник, який претендує на отримання бюджетної дотації, зобов’язаний повідомити ДПС про всіх пов’язаних з ним осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами такої бюджетної дотації,  а також надавати інформацію про зміни щодо таких пов’язаних осіб.

Такі норми допоможуть не тільки збалансувати бюджетні дотації, але й підтримати сумлінних сільськогосподарських товаровиробників і забезпечити їм сприятливе середовище для розвитку бізнесу.