Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін обговорив з бізнесом імплементацію закону № 466

Питання опрацювання змін до закону № 466, плани щодо податкової політики на поточний рік, в тому числі з урахуванням потреб окремих галузей обговорили в п’ятницю 29 травня на онлайн-зустрічі АСС представники бізнесу з заступником Міністра фінансів Світланою Воробей.

«Одна з головних задач Мінфіну – вдосконалення податкової системи в тісній співпраці з бізнесом. Ми розуміємо, що наші фінансові можливості наразі обмежені, але ми зобов’язані підтримувати бізнес-спільноту через вдосконалення процедур адміністрування, в тому числі через тимчасове пом’якшення правил оподаткування. І тільки відкритий діалог з бізнесом надасть нам можливість скоординувати нашу роботу і забезпечити формування стабільної і передбачуваної податкової системи» - зазначила Світлана Воробей.

Практичне впровадження норм закону № 466 та робота над вдосконаленням його положень, а також імплементація його норм на рівні підзаконних нормативних актів – нагальні питання, які сьогодні турбують бізнес.

Нагадаємо, що за ініціативою Офісу Президента України створено робочу групу з питань опрацювання змін до податкового законодавства.

Заступник міністра повідомила, що Мінфін в цілому підтримує прийняття закону №446, оскільки він закріплює багато положень, які дозволять вирівняти конкурентне середовище та зробити податкові правила більш прозорими. Втім деякі положення трактуються бізнесом і контролюючими органами по різному і тому потребують редакційного доопрацювання, а деякі норми доцільно відтермінувати в часі, щоб і бізнес і контролюючі органи мали достатньо часу для підготовки до їх практичного застосування.

«Ми повинні в рамках робочої групи спільно розробити якісний законопроект, який би дозволив швидко і з найменшими втратами для бізнесу імплементувати нові законодавчі ініціативи» - акцентувала увагу Світлана Воробей.

Учасники зустрічі також обговорили деякі галузеві податкові аспекти. Зокрема про оподаткування в агросекторі, телекомгалузі, тютюнових та горілчаних виробів. Крім того, мова йшла про деякі нюанси запровадження безкоштовного фіскального додатку для програмного РРО.

В завершені зустрічі Світлана Воробей подякувала бізнесу за активну участь та запросила продовжити співпрацю в рамках робочих груп та Експертній раді при Міністерстві фінансів.