Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін оновлює аналітичний інструмент (дашборд) про Фонд боротьби з COVID-19

Як і раніше, дашборд містить актуальну детальну інформацію про напрями виділення коштів Фонду та пріоритетні заходи й касові видатки по них, а також дозволяє провести потрібний аналіз даних за допомогою вбудованих фільтрів. Раніше Мінфін уже оновлював цей інструмент запуском мобільної версії, інформацією в розрізі головних розпорядників коштів та сфер їх спрямування. Цього разу ми додаємо можливість аналізувати дані в розрізі окремих бюджетних програм. Для цього в аналітичному інструменті додано окрему вкладку із інформацією про використання коштів у розрізі окремих бюджетних програм із максимальною деталізацію заходів, на які спрямовуються кошти. Також на всіх вкладках додано можливість фільтрувати дані за кодами бюджетних програм (КПКВК).

Ознайомитися з оновленим аналітичним інструментом можна нижче, або в спеціальному розділі на сайті Мінфіну, який містить актуальну інформацію щодо використання коштів Фонду та посилання на чинні нормативно-правові документи щодо діяльності Фонду.

 

Для навігації по вкладках дашборду потрібно використовувати стрілки <  > знизу.

Міністерство фінансів вчергове підкреслює, що всі видатки на протидію COVID-19 мають бути ефективними та прозорими, а ефективність використання цих коштів буде ретельно перевірена Держаудитслужбою.

Довідково

Станом на 02.12.2020 касові видатки Фонду боротьби з COVID19 становили 42,3 млрд грн (64% від виділених коштів), зокрема:

  • у сфері охорони здоров’я – 9,3 млрд грн з виділених 18,5 млрд грн, або 50%
  • у сфері соціального захисту  – 9,4 млрд грн з 11,7 млрд грн, або 81%
  • у сфері стимулювання економіки – 20,8 млрд грн з передбачених 32,4 млрд грн, або 64 %, зокрема на  будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг – 20,76 млрд грн, або 66%
  • у сфері забезпечення правопорядку – 2,5 млрд грн з 2,7 млрд грн, або 93%

Законом України від 17.11.2020 № 1006-IX передбачено додаткове виділення 8,9 млрд грн з коштів спеціального фонду державного бюджету. Наразі рішення про розподіл цих коштів ще не прийняті.