Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Світовий банк високо оцінив рівень розвитку бухобліку в держсекторі України

Уряд України став одним із перших учасників оцінки за методологією Світового Банку (PULSE), розробленої в рамках програми бухгалтерського обліку та звітності PULSAR, для об'єктивної оцінки прогресу реформування системи бухобліку у державному секторі. 

Рівень розвитку системи бухгалтерського обліку в державному секторі України отримав високу оцінку «В+», що засвідчує відповідність національних стандартів міжнародно визнаній формі для складання фінансової звітності в держсекторі IPSAS.

Реалізація проєкту PULSE в Україні здійснювалась під керівництвом Міністерства фінансів України у співпраці зі Світовим Банком, відповідно до методології “PULSE 2021 Framework” та охоплювала національний Уряд України в цілому. 

За результатами оцінки підготовлено Звіт, в якому представлені ключові висновки, наведені рекомендації та подальші кроки реформування. Згодом звіт буде опубліковано на офіційному веб-сайті Мінфіну для забезпечення прозорості та заохочення діалогу з партнерами з розвитку щодо подальшого впровадження реформи бухгалтерського обліку в державному секторі України.