Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністерство фінансів України вітає успішну реструктуризацію двох гарантованих державою кредитів, наданих ПАТ “Сбербанк Росії” (РФ)

Міністерство фінансів України вітає сьогоднішню успішну реструктуризацію двох гарантованих державою кредитів ПАТ “Сбербанк Росії”, наданих Державному агентству автомобільних доріг України та ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля” (далі – “Кредити”).

Відповідно до умов реструктуризації, заборгованість за основою сумою Кредитів (приблизно 367 млн. дол. США) та нараховані проценти на таку суму були погашені у повному обсязі. Ці Кредити припинилися в обмін на надання ПАТ “Сбербанк Росії” (РФ) (і) ОЗДП на сукупну основну суму 284 152 000 дол. США, з доходністю 7,75%, з погашенням у 2019 році, що відповідають 75% заборгованості за основною сумою Кредитів (плюс нараховані проценти), та (іі) державних деривативів на сукупну умовну суму 91 857 000 дол. США, що відповідають решті 25% заборгованості за основною сумою Кредитів. Таким чином, 25% боргу було списано.

Реструктуризація Кредитів проводиться у повній відповідності до фінансових цілей, встановлених Механізмом розширеного фінансування МВФ для України, який було погоджено у березні 2015 року.

Міністерство фінансів сподівається, що ця успішна реструктуризація кредитів ПАТ “Сбербанк Росії”, яка стала результатом спільного та узгодженого процесу, може бути основою для реструктуризації інших непогашених гарантованих державою кредитів в рамках боргової операції України.


Україна прагне знайти добросовісні рішення щодо всіх існуючих боргових питань відповідно до обмежень, передбачених Механізмом розширеного фінансування МВФ, та договірних умов угоди, досягнутої у листопаді 2015 року з держателями ОЗДП.