Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України Сергій Марченко виступив на зустрічі з колегами країн G7

Міністрів фінансів України Сергій Марченко виступив на сесії міністрів фінансів та керівників центробанків країн G7, керівництва ЄС, МВФ і Світового Банку, що відбувається зараз у Бонні, Німеччина. Головною темою зустрічі стала війна в Україні та її наслідки.

«Військова допомога, фінансування та жорсткі санкції – необхідні складові, які прискорять нашу перемогу. Для якнайскорішої перемоги, Україна потребує більш активного фінансування від наших міжнародних партнерів. Пріоритетом є грантові кошти, оскільки нам важливо не збільшувати боргове навантаження», – акцентував Сергій Марченко.

Потреба українського бюджету для фінансування лише соціальних та гуманітарних потреб становить 5 млрд дол США щомісяця. Ці розрахунки підтверджені командами МВФ та Світового Банку. Міністр зазначив, що у березні з партнерами обговорювалися розрахунки і планування, а сьогодні йдеться про конкретні дії та чітко визначені подальші кроки.

«Вже зараз Україна працює над планом відновлення України від руйнівних злочинних дій росії. Заморожені активи рф мають бути направлені для відбудови зруйнованої інфраструктури. Російська агресія є глобальною загрозою і призведе до катастрофічних наслідків, якщо її не зупинити», – підкреслив Сергій Марченко.