Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України зустрівся з Послом Ізраїлю в Україні

Сьогодні, 26 жовтня, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Послом Ізраїлю в Україні Міхаелєм Бродським.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію, пенсійну систему в Україні та двосторонню співпрацю між Україною та Ізраїлем, зокрема у сферах інформаційних технологій, інвестицій та обміну досвідами між Міністерствами фінансів країн.

Сергій Марченко привітав Міхаеля Бродського з призначенням та підкреслив важливість співпраці між Україною та Ізраїлем. Також Міністр фінансів розповів про економічну ситуацію в країні, а саме забезпечення фінансової стабільності в умовах пандемії, ефективну фіскальну політику та досягнення на робочому рівні рішення про завершення першого перегляду програми співпраці з МВФ.

Водночас сторони обговорили пенсійну систему України та можливі варіанти її реформування.

«На сьогодні, в Україні приблизно 11 млн пенсіонерів та 9,7 млн тих, хто сплачує Єдиний соціальний внесок. Цих коштів платників податків недостатньо для забезпечення всіх пенсій, що призводить до дефіциту пенсійного фонду. Нам варто створити всі умови для добровільної накопичувальної пенсії, щоб  поліпшити пенсійне забезпечення громадян», – зауважив Міністр фінансів.

Окрім того, Сергій Марченко та Міхаель Бродський обговорили можливу співпрацю та обмін досвідом між Міністерствами фінансів України та Ізраїлю у сферах фіскальної політики та функціонування стартап-фондів.