Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​“Монетизація субсидій - це важливий крок для викорінення корупції в цій сфері та переходу на прозору систему”, - Міністр О.Данилюк

Мінфін продовжує роботу над реформуванням системи розрахунків за субсидіями. Наразі уже успішно працює перший етап реформи - монетизація субсидій на рівні надавачів послуг. Перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг відбувся на початку нового року. Наступний крок – монетизація на рівні домогосподарств. Про це Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів під час інтерв’ю для видання “Інтерфакс”.

“Ми працюємо над монетизацією субсидій на житлово-комунальні послуги. Це важливий крок для викорінення корупції в цій сфері та переходу на прозору систему”, - зазначив О.Данилюк.

За словами Міністра, кінцевою метою Міністерства фінансів є монетизація субсидій на рівні домогосподарств, за якою живі гроші будуть надаватись людям в руки. Таким чином, вони зможуть оплачувати свої рахунки за фактично спожиті послуги, що також дозволить залишити собі частину грошей за рахунок заощадження енергоспоживання. Це черговий етап реформи, і цей механізм сприятиме енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також буде простим в реалізації та адмініструванні.

“Монетизація субсидій на рівні домогосподарств остаточно унеможливить маніпуляції та завищення показників. Ми вже зараз бачимо, куди йде кожна гривня. А до цього у нас не було такої інформації. І багато хто втрачає через це, бо зараз – це реальні гроші, які можна відслідкувати”, - додав Міністр.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: http://ua.interfax.com.ua/news/interview/495688.ht...