Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Олег Мельник призначений на посаду заступника Міністра фінансів

18 березня 2020 року за поданням Міністра фінансів Ігоря Уманського Кабінет Міністрів призначив на посаду заступника Міністра фінансів Олега Мельника.

На посаді заступника Міністра фінансів Мельник координуватиме напрямки фінансування оборони, правоохоронних органів і державної безпеки, виробничої сфери, промисловості, паливно-енергетичного комплексу та майнових відносин.

Міністерство фінансів вітає це рішення Уряду та дякує за сприяння у формуванні в Мінфіні професійної і досвідченої команди управлінців, які допоможуть стабілізувати ситуацію в Україні та невдовзі повернутися до впровадження ефективних реформ.

Довідково:

Олег Мельник закінчив Київський державний економічний університет, має ступінь спеціаліста за спеціальністю «Економічне і соціальне планування».

Має понад 18 років стажу на державній службі. У липні 1991 почав свій шлях як помічник Міністра Міністерства УРСР у справах роздержавлення власності та демонополізації виробництва. З 1993 до 2006 працював у Міністерстві економіки. Пройшов шлях від провідного спеціаліста до директора департаменту.

У 2006-2008 роках був заступником голови правління Державної акціонерної компанії «Українське видавничо-поліграфічного об’єднання». У 2008-2010 роках працював першим заступником директора Фонду соціального захисту інвалідів.

У 2011-2015 роках займався підприємницькою діяльністю.

У 2015 році вперше почав роботу у Міністерстві фінансів. У 2015-2016 роках працював на посаді директора Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин Міністерства фінансів України. У 2016-2017 роках - директор Фінансово-економічного департаменту Державного агентства автомобільних доріг України.

18 березня 2020 року призначений заступником Міністра фінансів.