Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Ольга Зикова зустрілась з делегацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Сьогодні, 12 грудня, заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова зустрілась з делегацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Місію очолила Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг. У зустрічі також взяли участь Спеціальний радник з питань розвитку штаб-квартири УВКБ ООН Ерве де Вільрош та Директорка Регіонального бюро УВКБ ООН у Європі Паскаль Моро.

Темами для обговорення стали макрофінансова ситуація в Україні, держбюджет-2023 (зокрема соціальні та гуманітарні напрями), допомога від  міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів, а також першочергові потреби у фінансуванні для України у наступному році.

“Наша основна задача - повернути громадян додому, створивши їм всі необхідні умови для життя. На сьогоднішній день Уряд України робить все необхідне, продовжуючи працювати з безпрецедентними потребами, пов’язаними з наслідками війни. Вторгнення росії в Україну призвело до величезних людських втрат, спричинило навантаження на економіку та змусило мільйони людей покинути свої домівки. Ми усвідомлюємо, що через війну кількість українців, які потребуватимуть соціальної допомоги, на жаль, збільшиться. Тому Міністерство фінансів України спільно з Міністерством соціальної політики України тісно співпрацюють зі Світовим банком та міжнародними фінансовими організаціями щодо запровадження ефективних механізмів соціальної підтримки наших громадян”, - зазначила Ольга Зикова.

Заступниця Міністра фінансів наголосила на тому, що соціальний захист є одним із пріоритетів держбюджету в наступному році. У 2023 році передбачено збільшення розміру фінансування соціальних видатків приблизно на 12%, у порівнянні з 2022 роком.

Під час зустрічі Ольга Зикова зазначила, що чим довше тривають бойові дії, тим важчими стають наслідки війни. Саме тому  Україна розраховує на спільні зусилля державного та приватного секторів країн-партнерів, а також міжнародних організацій у забезпеченні першочергових соціальних потреб та подальшій відбудові країни.