Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Парламент підтримав проєкт держбюджету на 2020 рік у першому читанні

18 жовтня Верховна Рада підтримала проєкт державного бюджету на 2020 рік в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів.

При підготовці документу до першого читання народними депутатами, фракціями, групами та комітетами Верховної Ради України було надано 2 162 пропозиції до проєкту держбюджету- 2020.

Виступаючи у Верховній Раді, заступник Міністра фінансів Юрій Джигир подякував за конструктивну співпрацю членам Бюджетного комітету ВР та всім депутатам, які надали свої пропозиції до першого читання.

«Проєкт держбюджету на 2020 рік є збалансованим та реалістичним. Він визначає чіткі пріоритети, які дозволять підвищити добробут наших громадян та забезпечити розвиток економіки. Основною нашою задачею при опрацюванні законопроєкту у Верховній Раді є зберегти баланс його показників та їх реалістичність. Наша задача зараз ухвалити документ, в якому кожна гривня видатків буде забезпечена реальними доходами, щоби після 1 січня 2020 року ми могли профінансувати їх всі в повному обсязі», - наголосив Юрій Джигир під час доповіді у парламенті. 

Заступник Міністра також запевнив у готовності продовжити продуктивний діалог і доопрацювати проєкт бюджету-2020 так, щоб він залишався реалістичним і збалансованим, а також вчасно подати його до Верховної Ради для розгляду у ІІ читанні.

Зокрема, проєктом Бюджетних висновків передбачено ряд доручень Уряду відповідно до пропозицій народних депутатів, комітетів, фракцій, груп для їх опрацювання при підготовці проєкту держбюджету на 2020 рік на ІІ читання.

Одним з таких доручень є збільшення показників дохідної та видаткової частин проекту державного бюджету на 2020 рік з урахуванням уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2020 рік.

Наразі Уряд працює над уточненням основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2020 рік. 

Таким чином, після прийняття Урядом рішення щодо уточнення макропоказників на 2020 рік, можливо буде обраховати уточнені показники бюджету на 2020 рік, зокрема показники дохідної частини.