Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Парламент прийняв пропозицію Мінфіну врегулювати питання використання коштів з рахунків НБУ для підтримки України

Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, яким вносяться зміни до Бюджетного кодексу України щодо використання коштів з рахунків на підтримку України.

Зокрема, документом пропонується:

  • розподіл та витрачання таких коштів за чіткими бюджетними правилами в рамках бюджетних програм спеціального фонду державного бюджету;
  • щомісячне звітування про надходження та використання коштів щодо кожного з відкритих в НБУ рахунків та контроль за їх використанням відповідно до бюджетного законодавства;
  • оприлюднення на офіційних сайтах головних розпорядників коштів сум отриманих добровільних внесків, перелік придбаних товарів і послуг.

«Прийнятий Верховною Радою законопроект дозволяє у більш скоординований та підзвітний спосіб використовувати добровільні внески від фізичних та юридичних осіб, які акумулюються на рахунках окремих міністерств у НБУ. Цей крок також є дуже важливим для наших міжнародних партнерів, про що свідчить його включення до нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. Підзвітність, прозорість та ефективність використання таких коштів є важливою запорукою їх подальшого надходження як від офіційних донорів, так і від бізнесу, благодійних організацій і громадян», - прокоментував Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.