Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Парламент ратифікував угоду з ЄІБ про фінансування добудови метрополітену у Харкові

Верховна Рада ратифікувала Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо фінансування продовження третьої лінії метрополітену у місті  Харків. Відповідне рішення підтримали 337 народних депутатів. 

Ратифікація угоди дозволить запустити інвестиційний проєкт «Подовження третьої лінії метрополітену у місті Харків» за участі Європейського інвестиційного банку у розмірі 160 мільйонів євро. Проєкт також співфінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку в обсязі 160 млн євро та коштів місцевого бюджету міста Харків. Реалізація проєкту сприятиме розвитку мережі громадського транспорту та підвищить рівень комфорту для кожного мешканця міста.

Проєкт передбачає будівництво нової ділянки третьої лінії метро з двома станціями: "Державінська" та "Одеська", а також електродепо "Олексіївське" (потужністю 100 вагонів зі сполучною гілкою до третьої лінії метро), що втричі скоротить час поїздки від центру міста до південних спальних районів. Також планується придбання нового рухомого складу.

Реалізація проєкту розвантажить наземну частину транспортної інфраструктури та, як наслідок, поліпшить екологічну ситуацію у місті.